Культура Суспільство

Підтримаймо Vivat!

Вчора росіяни вчергове вдарили по многострадальному Харкову, який так довго тримався «руzzкого міра». І цей їхній удар особливо болючий для українців — розбита друкарня видавництва Vivat. Є загиблі і поранені.

Це хороше українське видавництво — і я це кажу попри те, що вже 2 роки «в черзі» лежить на розгляд моя заявка на видання книги — біографії Левка Лук’яненка. Книгу я десь та й видам, а ось підтримати українське харківське видавництво варто кожному українцю, хто читає — купіть їхні книги, підтримайте: вибір — величезний.

Відповімо українською культурою (само собою, і засобами ЗСУ) на російське дикунство!

Василь Чепурний

«Прінуждєніє к Булґакову»

Уточню, щоб за шоком і гнівом не пройшло повз увагу: «Фактор-друк» розбомбили рівно за тиждень до «Книжкового Арсеналу» — якраз, цебто, коли там спішно додруковувалися десятки видавничих новинок, як звичайно «під Арсенал».

Розбомбили прицільно, щоб цих книжок не було; щоб книжкових ярмарків у нас не було, і взагалі щоб ринку української книжки не було — чверть століття їм вдавалось його тлумити іншими методами, тепер, коли він таки почав спинатись на нозі, в хід пішли бомби й ракети. І все для того, щоб ми й далі читали російське. Таке-от «прінуждєніє к Булґакову».

Мої глибокі співчуття родинам загиблих і видавництву Vivat (хто не в курсі — друкарня належить їм). Пішла замовляти у них книжки. І всіх закликаю зробити те саме — це той випадок, коли читацька підтримка значить куди більше, ніж сама тільки компенсація збитків.

Стоїмо!!!

Оксана Забужко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *