Культура

Злочини Кремля очима української еміграції

«Злочини Кремля очима української еміграції» — нове дослідження журналіста й науковця Сергія Козака. Монографія, яку рекомендовано до друку вченою радою Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, розкриваючи правду про злочини Кремля, зафіксовані в матеріалах редакційних архівів української еміграції, розповідає про чин боротьби української політичної еміграції.

Вона, змагаючись за українську державність і стверджуючи свою культурну ідентичність, карбувала літопис багатолітнього спротиву тоталітарній Москві, а публіцистика українських письменників на сторінках видань еміграції — це ще одне підтвердження тривалого опору нашої еміграції, яке доводить, що і голодомори, і терор української інтелігенції, і численні репатріації та виселення, і битва за звільнення рідної землі, яка триває нині, — це лише різні етапи тієї самої війни — війни Кремля супроти нескореної України.

Рецензенти видання: Гриценко П.Ю. – доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України; Лущій С.І. – доктор філологічних наук; Шаповал Ю.І.- доктор історичних наук, професор.

Обкладинка – Сергія Алієва-Ковики, дизайн і верстка – Катерини Воєвської. Видано за сприяння Фундації ім. І. Багряного (США). (Прес-центр Фундації ім. Івана Багряного, США).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *