Економіка

Залізничні «звєрства» «Deutsche Bank»

То вже стало доброю традицією — в українській електричці український нарід веде шляхетні бесіди про передачу української залізниці «Deutsche Bank»-ові.

Починалася ця традиція з такої абсолютно нейтральної репліки: «А ви чули новину – Гончарук сказав, що отдасть залізницю німцям в управління на 10 років?»

Однак!
Вже за кілька днів дебати на цю тему стали починатися одразу з суті: «Німець забирає нашу залізницю!»

Так було й цього разу.
— То шо, може, цією електричкою їдемо в послєдній раз? Може, її завтра одженуть у Германію, га? – авторитетно спитав один.
— І вагони заберуть, ще й рельси знімуть. Ось побачите! – ще більш авторитетно запевнила жіночка із сумкою.

— А, може, Зеленський все-таки передумає і не віддасть?!! – вставила червонощока молодиця.
— Як не віддасть?! Як не віддасть?!!!! А хто його питатиме!!! Заберуть, поріжуть на металолом – їм конкуренти не нужні. Ось побачите, – опять і вже голосніше, мало не криком заявила жінка з сумкою.

Після таких «правдоподібних» та вбивчих подробиць пасажири хором зойкнули, а чоловік пенсійного віку заходився якось нервово і навіть оскаженіло протирати свої товсті окуляри. Довго протирав. Потім ще так само довго тулив їх собі на носа і нарешті виголосив:

— Усе заберуть! Остануться тіки шпали гнилі і стовби з обірваними проводами вздовж путєй…

Від такої переспективи запанувала сильно нехороша мовчанка. Відчуття скорого колапсу посилювалося і, схоже, почало перекидатися на сусідні вагони. Електричка тремтіла, але все ще їхала, хоча й дуже розбалансовано.

Вадим Петрасюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *