Політика Суспільство

Безугла жадає шибениць!

Так ось воно що… На пані Безуглу було покладено завдання провести тест україського суспільствa щодо можливоcтей створення воєнно-польових судів і трибуналів в Україні. Нарешті я допетрав де «собака зарита» щодо отого дикого закoнопроекту Безуглої про розстріл наших солдатів за непослух командиру.

Найiмовірніше, це прощупувався грунт, чи готове українське суспільство до створення воєнно-польових судів, які б напряму підпорядковувалися Верховному головнокомандувачу України. Інакше, як пояснити появу цього божевільнoго і кровожерливого законопроекту від мадам Безуглої?

У СРСР військово-польові суди було створено Указом Президії Верховної Ради СРСР від 19 квітня 1943 року. Цим указом розгляд справ про «фашистських лиходіїв, винних у розправах і насильствах над мирним радянським населенням та полоненими червоноармійцями, а також про шпигунів, зрадників Батьківщини з числа радянських громадян та про їх посібників з місцевого населення» покладався на військово-польові суди, що утворюються при дивізіях діючої армії у складі голови військового трибуналу дивізії (голова суду), начальника особливого відділу дивізії та заступника командира дивізії з політичної частини (члени суду) за участю прокурора дивізії.

Вироки військово-польових судів при дивізіях мали затверджуватися командиром дивізії і виконуватися негайно. Приведення у виконання вироків військово-польових судів при дивізіях до страти мало здійснюватися через повішення, публічно, тіла повішених було наказано залишати на шибениці протягом декількох днів.

Отака Безугла! Звісно, їй заважає Бутусов…

Ростислав Демчук

P.S.
А чому ви згадуєте тільки Мар’яну Безуглу? Розстрільний законопроект має ще двох авторів: це Георгій Мазурашу (пропонував оптимістично поправити Гімн України ще з одним йолопом) та Олександр Федієнко… Треба знати всіх служок-хероїв…

Людмила Черняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *