Політика

Дзвонити шо путіну, шо в рельсу…

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький жорстко розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за спроби вмовити Володимира Путіна зупинити війну з Україною. «Президенте Макрон, скільки разів ви вели переговори з Путіним, і чого досягли? Ви зупинили якісь дії, які мали місце? Ніхто не вів переговори з Гітлером. Ви б домовлялися з Гітлером, зі Сталіним чи з Пол Потом?» – слушно запитує Матеуш Моравецький.

Зокрема, він вказав на жорстокі вбивства мирних жителів у містах поблизу Києва, окупованих протягом кількох десятків днів російськими військами. Глава польського уряду наголосив, що всі злочини мають бути розслідувані, а винні засуджені.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький закликав лідерів Європейського Союзу вжити заходів, які зупинять російську військову машину та призведуть до конфіскації російських активів, які зберігаються на Заході, припинити імпорт нафти і газу з Росії по усьому світу, негайно запровадити новий пакет санкцій, включити у санкційний список усіх членів партії «Єдіная Россія».

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *