Політика Суспільство

Геть від «руzькомірства» і моzкви

Минулої ночі рашисти потужною ракетою (вартістю понад 13 мільйонів доларів) повністю зруйнували ліцей у Лозовій, що на Харківщині. Війна моzковитів проти дітей, мирного населення продовжується. Вселенського масштабу злочини. Упродовж 200 днів агресії кремлівські нацисти знищили повністю 286 шкіл, зруйновано та пошкоджено 2477 закладів освіти — 20% від загальної кількості. Водночас агресор в «образі» військових злочинців і таких же інформаційних кілерів-пропагандистів безупину галасує, що наносить удари виключно по українських військових об’єктах.

Несусвітня цинічна брехня!!!
Традиційна й безперервна. Бо як тоді сприймати такі страшні факти, коли лише відповідно встановлених даних на сьогодні вже загинуло 359 дітей та понад 700 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Учора в Нью-Йорку розпочала роботу чергова, 77-ма, сесія Генеральної Асамблеї Організацій Об’єднаних Націй. Її голова Чаба Кереші наголосив на необхідності зупинити війну, яка «вбиває людей, розвиток, природу, вбиває мрії мільйонів».

Слова, слова…
Однак роzію, як державу-агресора, так і не притягнули до відповідальності. Безкарний, байдужий, жорстокий, аморальний світ. ООН з її 193 країнами не стала (уподібнюючись колишній Лізі Націй) ефективним інструментом миру, безпеки, сталого розвитку і надії на майбутнє.

У цьому хаосі інтересів держав і народів воююча з московією Україна бореться за свою безпеку. Очевидно, що найбільш ймовірним шляхом української перспективи є не просто вступ до ЄС і НАТО, а швидке формування національної безпекової моделі на основі тісного союзу та співробітництва в усіх життєсферах, передовсім у військовій, з державами, які надали найбільшу допомогу Україні в критичний для неї період — США, Великобританія, Польща, країни Балтії….

Мусимо мати друзів, надійних партнерів, остаточно відкинувши згубну політику «нейтральності» та «двовекторності», створивши систему жорстких взаємозобов’язань. Особливо важливо зробити це нині, коли Україна зобов’язана перемогти імперського монстра, коли ця ненависна імперія сильно захиталася напередодні свого розвалу разом зі своїми символами, збудованими на «благородних кістках» козацьких, разом зі своїми бункерними зверхниками, разом зі своєю людиноненависницькою ідеологією та нацистською практикою «руzькомірства».

Національна ідея торжествуватиме тільки тоді, коли не лише переможемо на полі битви, але й знищимо начисто світоглядну, політичну, психо-ментальну, церковну, мовно-культурну, економічну залежність від здичавілої, знелюдненої моzкви.

Слава Україні!

Георгій Філіпчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *