Політика

Хто плутає гвер і рогатку?

Що відбувається у взаєминах між Україною і Росією — війна, чи конфлікт? Виявляється, війни між Україною і Росією немає. Існує, просто, конфлікт!

Так стверджує професура факультету міжнародних відносин і дипломатії університету Антверпена (Бельгія).
Зараз спробую пояснити.

Після завершення бакалаврських студій з права і юриспруденції моя донька продовжила навчання на магістратурі в університеті Антверпена за спеціальністю «Міжнародні відносини і дипломатія».

На першій лекції студентам запропонували самостійно обрати тему курсової роботи на цей навчальний рік. Ми з донькою самі обрали тему: «Нинішня зовнішня політика Росії (конфлікт між РФ і Україною) є продовженням експансійної політики СРСР».

Спочатку ми написали в отих «дужках» не «конфлікт», а «війна». Однак професор наголосив: оскільки в жодному міжнародному офіційному документі щодо взаємин Росії з Україною слово «війна» навіть не згадується, ніде не зазначене, то для курсової роботи можливе єдине означення і визначення – «конфлікт», «непорозуміння», але не «війна».

Якщо «війна», то це кардинально змінює увесь міжнародний формат, глобальний формат і статус на користь України, як потерпілої держави від збройної агресії.

Донька просто трішечки змінила назву курсової роботи: замість «війна», написала «конфлікт». І все, ОК!

Про цю всю несумісність понять ми писали, говорили з Романом Безсмертним на усіх можливих публічних майданчиках не один рік. Усі розуміють, що це «війна», однак керівництво України чомусь цього не хоче визнати.

ЧОМУ !?!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *