Політика

Леопарди полюватимуть на Донбасі

«Канцлер Німеччини Олаф Шольц нарешті зважився: Німеччина постачатиме Україні танки Leopard 2. Про це пишуть німецькі газети Der Spiegel і агентство Reuters. Таким чином, Німеччина зараз прогинається під сильним міжнародним тиском. Американці також відправили б в Україну свої танки M1 Abrams, хоча ці танки менш придатні. Рішення прийнято після того, як прем’єр-міністр Польщі Моравецький попросив дозволу відправити в Україну 14 танків (рота) Leopard 2», – цитата з сайту бельгійської телекомпанії VRT.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг після візиту до Берліна сказав журналістам, що незабаром буде знайдено рішення. І це рішення нарешті знайдено.

Після цього американці заявили: також відправляють свої танки M1 Abrams в Україну. Повідомлення з Берліна і Вшингтону прийшли синхронно.

Вчора відбувся візит Генсека НАТО до Берліна. Ще такого не було, аби Генеральний секретар НАТО їздив «на уклін» до якогось міністра оборони. Це зовсім не його рівень. А у Берліні, я думаю, відбулось наступне: міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус виклав перед Єнсом Столтенбергом свої аргументи. Мовляв, чому перша Німеччина, а не США? Набрали шефа Пентагона Ллойда Остіна і нумо вмовляти його зробити заяви одночасно, щоб Китай і Росія не кивали лише на Німеччину. Діло зроблене — ворота на поставку тяжких бойових танків в Україну відчинені!

Величезний респект Польщі, Естонії, Нідерландам, Норвегії, Генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу і багатьом іншим, хто підтримав Україну у цьому питанні.

Наступна битва за постачання в Україну бойової авіації.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *