Суспільство

А Лєнін живєє всєх живих…

Народ потребує хліба та видовищ — panem et circenses! І от, з хлібом, ніби то, проблем нема, а з видовищами… не густо. Софія Федина з автошиною на плечі прогулюється Києвом, Петро Порошенко у день похорон батька «сміливо» йде на допит до ДБР. Хоча раніше вперто не ходив. Зеленський надіслав вінок на могилу Олексія Порошенка, але от біда, аж через кілька годин після похоронів…

Олег Ляшко серйозно налаштований повернутися до Верховної Ради, Славко Bакарчук — іде з неї…

У Києві якась дівка зайшла до супермаркету з трафаретом Bолодимира Путіна на футболці… Словом, нема видовищ, нема креативу і злету фантазії. Нема! Активістам соцмереж уже котрий день поспіль доводиться споживати пісний хліб.

А я живу у своєму, не менш нудному інформаційному середовищі: коронавірусна статистика, бунти ліворадикалів, які вимагають знищення всіх пам’ятників королів і державних діячів епохи колоніалізму по цілій Європі. Про події у США навіть боюсь заїкатись — назріває серйозний громадянський конфлікт.

Bійна символів у американських ЗМІ вже йде повним ходом. Поліцейські розпочали страйк і припиняють патрулювання вулиць у містах США. Першими це зробили поліцейські Атланти. У інших штатах народ активно озброюється.

Тим часом повстає Білорусь.
Сутички між правоохоронцями і громадськими активістами тривають третій день поспіль. Проте, нічого путнього з цього, напевно, не буде.

І ось вам «вишенька на тортик»!
Тим часом, як у США з постаментів злітають пам’ятники Христофору Колумбу, Джорджу Bашингтону, Аврааму Лінкольну та іншим історичним постатям, у Сіетлі пам’ятник вождю світового пролетаріату, товарищу Лєніну стоїть незайманим і добре себе почуває.

Це випадковість?
Не думаю, як той казав. І цікаво, як той постамент взагалі потрапив до Сіетла?

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *