Хвиля Десни » 20 Червня, 2020

Daily Archives: 20 Червня, 2020

Культура

Таємниці сивих валунів

Published by:

У Ріпкинському районі на Чернігівщині є село Нова Рудня, у якому нині більше порожніх хат, аніж людей… Місцевий житель показує крицю, яка залишилася від рудні – заводу із виробництва металу. На ці камені з болотної руди чекало ще кілька важливих операцій, поки нарешті отримували продукт потрібної якості.

Continue reading

Культура

Джерела галицької самонемочі

Published by:

Серед моїх друзів чимало галичан, яких я не маю наміру жодним чином образити. Врешті, словом і думкою взагалі не можна образити. Просто я не можу змиритися з тим, на які пси зійшов Львівський університет. Теперешні викладачі, чому ви не відчуваєте свого обов’язку перед тими, хто боровся за український університет у Львові? Скільки життів, нервів, сил було на це покладено!

Continue reading

Суспільство

А Лєнін живєє всєх живих…

Published by:

Народ потребує хліба та видовищ — panem et circenses! І от, з хлібом, ніби то, проблем нема, а з видовищами… не густо. Софія Федина з автошиною на плечі прогулюється Києвом, Петро Порошенко у день похорон батька «сміливо» йде на допит до ДБР. Хоча раніше вперто не ходив. Зеленський надіслав вінок на могилу Олексія Порошенка, але от біда, аж через кілька годин після похоронів…

Continue reading