Суспільство

Естафету клоунів підхопила Одеса

Тусували з малим в одному із сусідніх двориків, запускали літачок… Довкола багато молоді, зокрема і повнолітніх, чимало батьків з малюками. Аж раптом чую за спиною приємний жіночий голос: «Молодиє люді, здравствуйтє, соцопрос… ви согласни отвєтіть на вопроси, связанниє с прєдстоящімі виборами в мєстниє совєти?… скажитє, пожалуйста, єслі би вибори состоялісь в ето воскрєсєньє, кого би ви поддєржалі на пост мера Одєсси?»


Насправді наші «ме(Є)рс(З)кіє» вибори позбавлені адекватного вибору. По суті, нам пропонують зробити вибір між гі*ном і лайном… Але переможе гаспадін Труханов — тут не може бути жодних сумнівів.

Чесно кажучи, я думав, що більшість респондентів «топитимуть» саме за Труханова. Але, на диво, ні — більшість відповіли: «Я — за Філімонова» (знаєте, такого комічного актора – авт.). Хтось, між тим, звісно, за Труханова. Але співвідношення вийшло десь 8:3 на користь першого.

Напевно, так склалось через специфічну вибірку. Адже досліджували переважно думки молодих. Загалом по місту ситуація інакша — і мер, і його стрьомна партія «довєряйдєлам» зараз мають дуже серйозну підтримку.

Але…
Всеодно виходить, що кавеенщик ВоваЗє молодь цілком влаштовує, і вони готові й надалі голосувати за подібних клоуноподібних персонажів.

З одного боку, оці «позеленілі» в нашій вкрай непростій ситуації все одно кращі, ніж оті, хто збираються «повернути Одесі «с» і «право разговарівать на родном язикє», але безвідповідальність виборця, як на мене, полягає не лише у підтримці чортзнакого, персонажів без ідентичності чи відвертих ворогів України, але й у голосуванні за тих, хто поняття не має, що таке управління — селом, містом, державою.

Сергій Бригар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *