Суспільство

Фейсбучна полеміка про інформаційні війни

Одна галаслива панянка з відомої секти (яка заперечує інформаційні війни, вважає їх звичайними фейсбучними срачами, в яких, як вони вважають, треба просто перехамити співрозмовника) написала мені: «ви перебільшуєте значення інформаційних війн»… Мовляв, «інформаційні війни придумав для нас Арестович».

І марно було пояснювати цій галасливій панянці, що інформаційні війни на сучасному етапі – це тисячі томів відкритої інформації про інформаційні (маніпулятивні) технології впливу на свідомість, що це також сотні томів закритої інформації про те ж саме, що це вже реально діючі інформаційні центри (фірми), які беруть участь у виборах та в інформаційних супроводах важливих подій.

Звичайно, секті значно простіше називати все це конспірологією і підживлювати, демонізувати культ Арестовича. Панянка з секти так і не зрозуміла, що інформаційні війни придумав не Арестович. Що Арестович лише боєць у цій війні. Боєць на боці росії. І що він (та йому подібна срань) робить все можливе, щоб і після війни тут, в Україні, в усьому домінували росіяни – зі своїми булгаковими, бродськими та іншою українофобською нечистю.

Іван Безсмертний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *