Суспільство

Кава з перцем

Пропоную любителям ранкової кави поекспериментувати. Мабуть, чули про каву з перцем? Але чи куштували? Здавалося б, перець – зовсім невідповідні прянощі для ароматного напою, однак це зовсім не так. Гаряча кава із запашним перцем змінить уявлення про смак давно знайомого напою. Перець, хоч і обпече гострим смаком, але водночас і загострить смакові рецептори, що допоможе повніше сприйняти смак самої кави.

Для приготування кави з перцем головне – якісні інгредієнти. Краще брати каву в зернах, перемелювати її безпосередньо перед заварюванням. Перець також слід брати в зернах і молоти перед приготуванням, так як мелений перець, якщо він довго лежить, втрачає свій аромат і властивості.

Тим, хто вміє готувати звичайну каву, не складе труднощів приготувати цей рецепт для себе і своїх рідних. Не самому ж смакувати.

Ось простий рецепт, для якого знадобляться:

3,5 – 4 ч.л. свіжозмеленого кавового порошку;
0,5 літра води;
2 г меленого чорного перцю.

Тепер про те, як правильно варити каву в турці (згодиться і традиційний ковшик). Підігрійте її/його, потім засипте всі інгредієнти, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. При появі пінки відсуньте турку з вогню, перемішайте все і доведіть до кипіння знову. Незвичайний напій готовий!

Кава з перцем набуває популярності з настанням холодів. Тому саме час починати вчитися її готувати. Якщо здаватиметься, що дуже гостре, то можна додати чайну ложку масла, воно згладжує гостроту. Масло можна замінити дрібкою солі і коричневого цукру. Якщо у вас високий тиск, то можна додати в каву корицю, яка, як відомо, стабілізує його і приводить в норму.

Такий напій вас неодмінно збадьорить, тому вживати його після обіду не рекомендується.

Зінаїда Куценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *