Хвиля Десни » 13 Вересня, 2021

Daily Archives: 13 Вересня, 2021

Суспільство

Кава з перцем

Published by:

Пропоную любителям ранкової кави поекспериментувати. Мабуть, чули про каву з перцем? Але чи куштували? Здавалося б, перець – зовсім невідповідні прянощі для ароматного напою, однак це зовсім не так. Гаряча кава із запашним перцем змінить уявлення про смак давно знайомого напою. Перець, хоч і обпече гострим смаком, але водночас і загострить смакові рецептори, що допоможе повніше сприйняти смак самої кави.

Continue reading

Культура

Знову «азбучна війна»?

Published by:

У Зеленського вже зазіхають на лаври цісаря Франца-Йосифа… Направду трохи дивує, що коментатори ініціативи про можливу заміну української кирилиці латиницею (незалежно від того підтримують вони цю ідею, чи висміюють) зовсім нічого не пишуть, що вітчизняна історія вже знала щонайменше одну таку спробу. Писати листи латиницею намагалися чимало діячів національного пантеону.

Continue reading

Культура

Борисові Харчуку сьогодні 90!

Published by:

Якось Богдан Жолдак запитав мене: «А ти знаєш, що твій тато був ментом?» І продовжив: «Моя мама (Єва Нарубіна) працювала в журналі «Дніпро». Одного разу до неї в кабінет зайшов чувак у міліцейській формі. Мама похолоділа, бо сталінщина ще сиділа в людях міцно. Однак той мент вийняв з-за пазухи рукописа і простягнув їй». Ясно, що Єва Нарубіна взяла рукопис із чемності, але іронічно запитала: «А чому ви пішли у міліціонери?» На це тато прямо відповів, що хотів потрапити до Києва, а мета його — писати.

Continue reading

Суспільство

Корекція ліворуких

Published by:

Сорок років тому на наших теренах практично не було людей, котрі прямо ідентифікували б себе як шульги. Причина проста: «лівша» практично дорівнювало діагнозу «сколіоз», тобто була потрібна корекція. Зокрема жорстка і, будьмо відвертими, насильницька.

Continue reading

Політика

За маскою клоунів

Published by:

Арахамія шкодує, що не можна шантажувати світ ядерною зброєю. Арестовіч пропонує перейменувати країну на Русь-Україну. Данілов вважає правильним перейти на латиницю. Зеленський хоче провести в Карпатах зимову Олімпіаду… Стьоб розумних людей над цією клоунадою вже напружує. Але зрозуміймо: вони не клоуни!!!

Continue reading