Суспільство

Нехай янкі допоможе бог…

Підроблені ковід-сертифікати… Які люди, з якої країни можуть до такого додуматися?! Правильно — росіяни і брати їхні менші чи більші — це вже кому як більше подобається — українці. Рушниця, що висить на стіні — неолдмінно вистрелить.

Не один Алек Болдвін застрелив операторку українського походження і поранив режисера. Ця трагічна випадковість ототожнюється із американським кіно, з його культом зброї, із традицією вільного користування зброєю, традицією, від якої необхідно відмовитися.

Думаю, американці від вільного носіння зброї таки відмовляться, бо нині ця традиція є аморальною, час впливає на традицію і заперечує її, якою б корисною вона не була колись. Висновок Фолкнера про те, що Південь США був приречений, бо його життя зростало не на грунті суворої доброчесності, а на розбишацькій моралі, марному честолюбстві й порожній гордині — і досі чинний.

Україна в моїй уяві накладається на Південні штати. Так, у нас теж живуть сміливі люди, для яких честь — найвища чеснота, люди, якими можна і треба захоплюватися. У нас, звичайно, нема рабів, ми не експлуатуємо темношкірих, але ми самі є тими рабами.

Адже в Південних штатах білі наглядачі за рабами часто жили ще гірше за негрів: у гірших хатах, гірше їли — це було біле сміття, але білого ніхто не мав права убити, а чорного міг. І ця безкарність убила Південь.

Ми ж самі себе убиваємо своїм аморальним життям, аморальне життя — це життя без закону. Українські судді, які підлаштували законність під олігархів і під себе, несуть найбільшу відповідальність за українську корупцію, що вже називається просто українським безумом. Країна з такою настановою не може розраховувати на гідне місце серед суспільств, у яких закон — основа існування.

Без закону ми знову Росія.
Я б дуже хотіла, щоб судова реформа, що є нині найважливішою, стала реальністю. Одначе як в неї повірити, коли я не бачу тих людей, що готові реально цю реформу здійснити? Зе, Шефір і Арахамія неспроможні на такий чин, бо самі вони — аморальні люди. Хіба що якісь невідомі янкі візьмуть їх за одне місце і змусять судову реформу зробити. Хай тим янкі допоможе Бог і здорова частина українського суспільства.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *