Суспільство

Пожежа, що навіяла кіптяві спогади…

Сьогодні на столичній вулиці Ломоносова горів наш славетний 7-мий гуртожиток Шевченкового університету…

Чи то його мешканці, переведені на дистанційне навчання, досі відігріваються ватрами після нестерпущих університетських аудиторних голодин, чи, мо’, знайшовся і нині дотепний студент, який повторив кулінарний подвиг нашого Ку…зи (нехай царствує): той у наш час (здається, 42 роки тому) отак смажив в одній з кімнат цього гуртожитку сосиски на шпичаку.

Розібрав паркет, розклав багаття, припасував мангал. Щоправда, затурканий добрячим алкоградусом, не врахував, що з трісками горітиме і смоляна стяжка.

Словом, сосиски водночас і смажилися, і кіптилися.
А з ними лепсько смолилися кімната, коридор та й цілий поверх. Саме цієї пори чиста сила принесла комісію на чолі з самим деканом журфаку Дмитром Михайловичем Прилюком.

Коли дядьки і тітки, кашляючи та чхаючи, мужньо взяли приступом димову завісу і вломилися в кімнату, наш геть до нестями щасливий господар з голосною гречністю запросив гостей призволитися чим Бог послав… прямо з жару.

На жаль, його кулінарних талантів невдячна комісія не «зацінила» — парубок розпрощався зі стаціонаром. Хоча таки закінчив факультет і потім був доволі відомим журналістом.

Валерій Ясиновський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *