Суспільство

За душу і тіло клієнта!

Людство віками потерпало від голоду. Проте останні кілька десятиліть його найбільш заможна частина (американці та європейці) страждають через… зайву вагу. Лікарі б’ють на сполох щодо епідемії ожиріння.

Виявляється, чи не основними його винуватцями є ресторани та заклади швидкого харчування, які, починаючи з кінця 70-х років минулого століття, значно збільшили об`єми порцій своїх блюд.

В інтернеті знайшов цікаві факти.
Виявляється, починаючи з 1977 року, гамбургери збільшилися в об`ємі на 23%; тарілка середньостатистичного фастфуду збільшилася на 27%; солодкі прохолодні напої — на 52%; картопляні чіпси, крекери, сухарики і т. д. — на 60%.

Чи є ожиріння прямим наслідком збільшення об`єму ресторанних порцій? Не факт. Швидше навпаки. Власники закладів харчування вимушені встигати за постійними апетитами своїх клінтів, збільшуючи об`єми порцій за ту ж ціну. До того ж, збільшення об’єму порцій пояснюється ростом добробуту суспільства та загостренням конкуренції на ринку ресторанних послуг.

Всі змагаються за душу і тіло клієнта.
Натомість клієнти не надто пручаються нав’язливому сервісу, піддаючись на спокуси і добровільно поповнюючи армію товстих, а відповідно — хворих людей.

Олександр Соломаха,
вгорі — ілюстрація реклами McDonalds 50-х років ХХ ст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *