Хвиля Десни » 30 Грудня, 2019

Daily Archives: 30 Грудня, 2019

Ексклюзивна хвиля

Труба Олександра Сальникова

Published by:

З-поміж кращих трубачів України його вважають метром. Сьогодні, у цю осінню листопадову днину, він народився. Те трапилося, каже, дуже давно… Літа справді «на осінь повернули»… Але музика не старіє! Олександр Сальников мешкає в старій частині Чернівців, в одному з ошатних двориків. Там і досі чи не щодня звучить труба. Її срібний голос чути іноді притлумлено, а часом – ніби їй немає ані меж, ані кордонів…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Святецькі паляниці Мастія

Published by:

Щоразу, коли чую слово ГОСПОДАР, згадую Василя МАСТІЯ. Отака у моїй уяві родинна злука двох слів. Славного поняття і славетного прізвища. Бо добрих господарів у нашій таки збіднілій на люд Україні все ще, дякувати Богу і предкам, не перевелося, а проте таких, як Василь Мастій, можна порахувати на пальцях рук.

Continue reading

Культура

«Вальс» Мілана Кундери

Published by:

Беручи до рук цю книгу, я інтуїтивно відчувала, що вона припаде мені до смаку. Чтиво насправді перевершило всі мої очікування. Книга Мілана Кундери «Вальс на прощання» в перекладі Леоніда Кононовича від видавництва «Старого Лева» стала однією з найкращих книг, читаних мною в цьому році.

Continue reading