Культура

Виставка чернігівських мисткинь

Напередодні Дня матері в «Мистецькій вітальні» Чернігівської бібліотеки ім. В.Короленка відкрилась виставка картин та виробів чернігівських майстринь, членів громадської організації «Спілка жінок Чернігівщини» Лариси Ганненко, Наталії Дорошенко, Ірини Лепехи, Галини Близнюк та Олени Мичкової.

Кожна майстриня представила свої унікальні вироби.

Лариса Ганненко вразила присутніх розмаїттям народних ляльок-мотанок та картин зі стрічок. Наталія Дорошенко представила живописні роботи та вишукані прикраси для справжніх поціновувачок елегантності. Ірина Лепеха підняла настрій гостей заходу чарівними інтер’єрними ляльками та витонченим батиком. Галина Близнюк показала оригінальні глиняні іграшки, а Олена Мичкова — розписане імбирне печиво.

Лариса Ганненко – майстер з виготовлення оберегів та гобеленів, член асоціації майстрів ГО «Ліга ділових та професійних жінок України». Її роботи зберігаються у фондах музею в Батурині, в музеї-садибі Катерини Білокур, а також в приватних колекціях Німеччини, Польщі, Болгарії, Італії, Фінляндії.

Галина Близнюк – майстер глиняної іграшки-ляльки, закінчила НДУ ім. М. Гоголя. Працювала головним бухгалтером. Зараз займається вихованням сина, який потребує особливого догляду та уваги. Саме завдяки йому з’явилося захоплення глиною, адже разом з ним відвідує заняття з глинотерапії в центрі реабілітації дітей-інвалідів «Відродження».

Наталія Дорошенко – чернігівська художниця, майстриня та поетеса, член міського клубу творчої інтелігенції «Оберіг-Чернігів». Закінчила Остерський коледж будівництва та дизайну, пройшла кар’єрний шлях від кресляра до провідного інженера. Має 38 років бездоганної праці в «Укрдіпродорі».

Ірина Лепеха – майстер інтер’єрної текстильної ляльки та іграшки. Займалася різними видами мистецтва: флористика, дизайн, декупаж, скрапбукінг, лозоплетіння, батик, акварельний та масляний живопис. Але найбільше захопило створення ляльок та іграшок, чим почала займатися в 2010 році.

Роботи майстрині є в приватних колекціях Англії, Канади, Америки, Німеччини, Туреччини, Франції та ін.

У кожної з майстринь у представлених роботах свої радості й печалі, горе та щастя. На експозиції неймовірно чуттєві витвори, душевні роботи безумовно сильних і дуже талановитих жінок, пройти повз них просто неможливо.

Отже, запрошуємо гостей та жителів міста завітати на виставку “І оберіг, і символ долі…”, що діятиме протягом місяця.

Катя Скрипка
Фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *