Хвиля Десни » 15 Червня, 2021

Daily Archives: 15 Червня, 2021

Культура

Як упіймати Велику Книжкову Хвилю?!

Published by:

Наші книговидавці вважають, що можна і треба прикрити імпорт російських книжок. По-перше, з огляду на електронну книжку й колосальні російські бібліотеки книжок, де можна читати безкоштовно, це зробити нереально. По-друге, для того, щоб щось закрити, треба передусім щось запропонувати натомість, варто пропонувати якісну книжку і то широкого спектру.

Continue reading

Суспільство

Те, що вартує дешево і цінується дорого

Published by:

Квітці треба небагато, аби вона розквітла — ковток води, підживлення — то вже від можливостей та часу. Ковток води — необхідний для життєвих сил, розквіту. Людині — тепле слово вдячності за доброту, увагу, за труд від всіх знайомих, незнайомих, не для галочки, а за турботу, за те, що створювала іншим свято, допомагала в роботі, витрачаючи свій час, творчі, фізичні, душевні сили.

Continue reading

Культура

Станіславівська фортеця, якій бракує хрестоносців

Published by:

Після прочитання роману «Малхут», логічно було взятися за ще один Остапа Українця — «Канцелярія хрестових походів». Ця книжка побачила світ у видавництві «Фабула». Тож вільно чи невільно, а порівнювала ці два романи. Фабула їхня співзвучна. Мені здалося, що автор одержимий (в доброму розумінні) темою спорудження Станіславівської фортеці. Тож ми знову опиняємося у 17-му столітті. Але цього разу машина часу переносить до 1679-го року.

Continue reading

Суспільство

«Зачипований» комплектно

Published by:

Ну, ось, комплектно «зачипований»… Одержав другу дозу антиковідного щеплення. Однак цього разу я постарався поєднати потрібне з…. роботою. Після процедури ти маєш відсидіти під наглядом лікарів ще 15-20 хвилин. Бо, може, за цей час тебе шлях трафить. Аби не гаяти час, завів з лікарями розмову.

Continue reading