Хвиля Десни » 19 Серпня, 2021

Daily Archives: 19 Серпня, 2021

Ексклюзивна хвиля

ГКЧП і крах «імперії зла»

Published by:

… Вранці 19 серпня 1991 року я, тодішній головний редактор республіканського молодіжного журналу «Ранок», мав справи у центрі Києва. Про те, що у Москві стався державний переворот і що Горбачова його ж найближчі соратники брутально зачинили під посиленою вартою на дачі у кримському Форосі, мені вже було відомо. Хотілося з кимось із тих, кому цілком довіряв, поділитися своїми тривогами і думками. Тож проїжджаючи повз будівлю на Десятинній, де тепер розташоване Міністерство закордонних справ, заскочив на кілька хвилин до свого доброго приятеля Олександра Чижа, голови Комітету молодіжних організацій України.

Continue reading

Суспільство

«Вовчата» на полюванні

Published by:

Цей День Незалежності, напевно, вже запам’ятається багатьом. Мені також, бо я отримав щойно першу порцію негативу. І справа навіть не в тому, що добирався з лівого берега Дніпра на правий у страшних заторах три (!) години. Усі вулиці стояли. Сморід від газів такий, що можна вчадіти, бо ж після дощу підвищена вологість. Водії знервовані і виснажені до краю…

Continue reading

Відео Новини

Петро Антоненко з поезією музики

Published by:

У безмежному ютубському морі натрапив раптом на творчий вечір чернігівського журналіста, письменника, поета, редактора Петра Антоненка, і виявилось, що це зовсім інший чоловік, якого знаю, з яким ставав колись до бесіди, про якого щось чув і читав, якого уявляв, прозираючи як помітну постать, але лише пресового середовища.

Continue reading

Культура

План украінскава аншлюса у Ворзелі…

Published by:

Музей у Ворзелі в будинку графині Уварової цікавив мене тим, що тут часто бував Ігор Сікорський, про якого я написав роман «Капелюх Сікорського», і тим, що в ньому в 1920-1923 роках викладав українську мову цікавий український письменник Валер’ян Підмогильний. Будинок і територія музею доглянуті. Пристойно виглядає перший поверх.

Continue reading