Хвиля Десни » 17 Вересня, 2021

Daily Archives: 17 Вересня, 2021

Суспільство

Соромно, monsieur!

Published by:

З огляду на те, що французькі виробники шампанського, піддалися дурному ультиматуму Росії і погодилися продавати свій продукт під назвою «Игристое», було б добре, аби у всіх торгових точках України це шампанське виокремили в якийсь окремий куток і написали: «Грайливе, б*ядь»…

Continue reading

Суспільство

Практична латинка

Published by:

Вчора вночі вантажуся у потяг Харків-Рахів, щоб зранку бути у Львові на Форумі Видавців. В Києві біля тамбуру СВ чимала купка російськомовних казахів. Ну, по вигляду росіяни росіянами, але з казахськими блакитними паспортами (я ж і кажу що паспорт для визначення національної ідентичності штука хибна).

Continue reading

Суспільство

У змаганні «за порядок»

Published by:

Світ, за необхідністю, однаковою мірою впорядкований і хаотичний. Люди ж, з якогось дива, вважають, що хаос — це погано, а порядок — добре. І «путь» веде до порядку й навіть сама собою є порядок, вважають вони. Понавидумували різноманітних «путей» на всі смаки, переляки й фантазії. Торгують ними, ріжуться через них.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Сталінську конституцію називала «проституцією»

Published by:

Майже 50 років Софія Колодрівська прожила з тавром ворога народу, так і не дочекавшись реабілітації. Ця розповідь про буковинську жінку Софію Василівну Колодрівську. Їй випала важка доля: сталінський режим знівечив життя, укравши 17 років молодості. 17 вересня їй виповнилося б 100 років.

Continue reading