Суспільство

У змаганні «за порядок»

Світ, за необхідністю, однаковою мірою впорядкований і хаотичний. Люди ж, з якогось дива, вважають, що хаос — це погано, а порядок — добре. І «путь» веде до порядку й навіть сама собою є порядок, вважають вони. Понавидумували різноманітних «путей» на всі смаки, переляки й фантазії. Торгують ними, ріжуться через них.

І все це — абсолютно не зважаючи на фундаментальну безрезультатність інтенсивних змагань «за порядок» і пошуку нових і ще новіших «путей» протягом уже не одного тисячоліття. Авжеж, десь таки навели порядок, бодай локальний і тимчасовий, але ж і хаос тим часом не дрімає. Можна було б тішитись тим, що десь щось таки змінилося волею людини, — але для цього треба не бачити, як десь щось інше боком вилізло…

Думаю, що людині не дано поліпшити цей світ. Змінити хоча б? Ну то й добре, єхидно посміхається Хаос, усяка зміна тільки додає хаосу, бо зміна — це питома ознака хаосу!

А людині дано тільки побачити (якщо сильно витріщиться) і трохи зрозуміти (якщо є чим) цей загалом простий, але такий дивний світ.

Василь Триліс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *