Хвиля Десни » 6 Січня, 2022

Daily Archives: 6 Січня, 2022

Відео Новини

Колядка «У Різдвяну нічку»

Published by:

Закарпатці заспівали повстанську колядку та нагадали як їх предки в лавах УПА захищали Різдво. Адже це свято довго намагалися знищити комуністичні антихристи. Колядку «У Різдвяну нічку» виконали Іван Андрухович та отець Крістіан Рущак із селища Ясіня.
Continue reading

Суспільство

Хверма

Published by:

Літо. Вечір. Ну не так, щоб аж ве-е-е-е-ечір, але вже скоро. Радіо з хати звучить якось глибше, значніше. Воно наче замикає двір, відокремлює від решти світу. Баба винесла надвір окремо чавун, окремо відро, окремо каструлю, ніж уже там лежав зранку. Баба сідає на пеньок, ладнається картоплю чистити, позирає, чи посідали кури. У мене грайливий настрій, бо я купатися ось зараз піду. Там уже нерестяться плітки й верховодки, підпливають до берега, підважують спинами жовте латаття.

Continue reading

Культура

Не допустимо до загину «Літературну Україну»

Published by:

Всі, кому не байдужа наша культура і духовність: сьогодні газета «Літературна Україна» під загрозою зникнення. Звісно, я пам’ятаю і розумію всі її попередні зашквари. Так само знаю, що теперішній її головний редактор Сергій Куліда прагне її зробити справді газетою українських письменників, а не однієї групи чи туси. І це мені подобається.

Continue reading

Суспільство

Пізно збагнув «что к чєму»

Published by:

Ідемо з Назаром своєю вулицею. Назустріч прямує чоловік старшого віку, дав би йому близько 70 років. Зближуємося. Чую:
— Молодой чєловєк, здравствуйтє, а ви случайно нє подскажитє мнє, гдє здєсь расподожен адміністратівний суд? А то нє могу пока понять.
— Добрий день. Ну це дуже просто, — відповідаю і детально пояснюю, як туди дістатися.

Continue reading

Культура

Василь Стус, приклад для слабких

Published by:

6 січня – день народження Василя Стуса (1938-1985 рр). Сподіваюся, що більшість освічених українців знають його біографію, особливо про протести у 60-их, виключення з аспірантури, два тюремні терміни і смерть на зорі розпаду СРСР за загадкових обставин…

Continue reading

Політика

Казахська революція і наша реакція

Published by:

Революція в Алмати багато в чому нагадує нашу революцію Гідності, хоча й має істотні відмінності, як можна зрозуміти з інформації, що є неповною: насильство щодо революціонерів застосовано блискавично, є випадки мародерства, Росія традиційно вбирається в шати «миротворця», її війська «запросили» дбати про встановлення порядку.

Continue reading