Хвиля Десни » 25 Квітня, 2022

Daily Archives: 25 Квітня, 2022

Суспільство

Молилися і вірили у нашу перемогу

Published by:

Багато хто, після того як Чернігів і область звільнилися від рашки і з’явився мобільний зв’язок, закидали мені: чого мовчиш, не озиваєшся? Кажу: живий, здоровий, увесь цей час перебував у Чернігові. Мабуть, як і для більшості, віроломне вторгнення російських агресорів в Україну спочатку стало для мене шокуючим, потім усе єство переповнила лють (як вони могли – скотиняки!), а потім в голові виокремилася і засіла одна думка: так треба!

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Перепоховання Кобзаря

Published by:

Перепоховання Т. Шевченка — повернення праху поета з Смоленського кладовища російського С.-Петербурга в Україну. Наполегливість та ініціативу виявив художник Григорій Честахівський (1820-1893), з яким Т. Шевченко познайомився й потоваришував у останні роки життя. «Прошение» на ім’я Міністра внутрішніх справ і петербурзького військового генерал-губернатора 27 лютого 1861 підписано «коллежским советником» Михайлом Лазаревським (1818-1867), підстаршим з шести братів, які з шаною ставилися до Тараса Григоровича. Дозвіл отримано на початку квітня, а 22 квітня Г. Честахівський змалював загальний вигляд поховання Кобзаря на Смоленському кладовищі.

Continue reading

Суспільство

Борги свідомі і несвідомі

Published by:

Воля має свою ціну. Але яка та ціна? Який точний курс, і хто саме має платити? Коли платить військовий – він знає чим та за що. Усвідомлює, що віддає своє за інших. А цивільний? Яка ціна його волі, волі, якої сам собі він не просив? «Ми вас сюди не кликали». «Ми вас туди не посилали». Не ми, не ми, не ми…

Continue reading

Суспільство

Надзвичайна подія у церкві

Published by:

Минулої ночі у Тернополі сталася надзвичайна подія. Водійка на чорному авто розігналась, проїхала по сходах, вибила двері і в’їхала у тернопільську Катедральну церкву, проїхавшись по центру поміж лавками, в’їхала аж у плащаницю…

Continue reading

Політика

«Інтелектуали» на білизняному мотузку

Published by:

Почитав склад групи німецьких «інтелектуалів», яка оце волає до свого уряду змусити Україну «шнелє капітулірен» перед непереможною ордою прутіна. Не здивуюся, якщо кадебістський резидент саме під такими псевдо і завербував колись цю ватагу, звісно, для орієнтування спорядивши кожного свого «інтелектуала» персональним номером, а тепер цю міцно налигану путлєрівську агентуру нарешті мобілізували «на дєло».

Continue reading

Політика Суспільство

Про Маріуполь і довкола нього

Published by:

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав: «Маріуполь взиває до сумління України і світу про допомогу, про відкриття необхідних гуманітарних коридорів для порятунку життя людей. Понад сто тисяч мирних жителів ще залишилося в цій пастці смерті. Уже кілька днів не відкривали жодних гуманітарних коридорів. І це завдання всіх нас: духовних, цивільних, дипломатичних кіл – рятувати життя людей в Україні».

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

«Вожді» і «батьки нації»

Published by:

За Юлієм Цезарем ходив спеціальний раб, котрий в моменти його найбільших тріумфів нашіптував на вухо: не забувай, ти всього лиш людина. Бо йому важливо було не втрачати зв’язок з реальністю за тої могутності, котру він мав. І не відриватись від землі. За путіним десять років ходила ціла група рабів, яка нашіптувала йому, що він історична постать і покликаний богом об’єднувач земель. Сіра моль повірила, бо таке кого хоч переконає.

Continue reading