Політика

Якщо повернеться Трамп…

Колишній радник президента Трампа з національної безпеки Джон Болтон, який пропрацював в адміністрації Трампа півтора року, вважає свого колишнього боса загрозою для безпеки США і застерігає про це республіканських виборців зі сторінок The Wall Street Journal. У разі повторного обрання Трампа він стане ще небезпечнішим, попереджає консервативний дипломат, прихильник жорсткої політики щодо країн антиамериканської «вісі зла».

«Коли я став радником Трампа з національної безпеки, я вірив, що тягар президентської відповідальності дисциплінує навіть його, я помилявся, — пише Болтон. — Пан Трамп стабільно цікавиться тільки власною персоною. Він незмінно плутає хороші особисті відносини з іноземними лідерами з хорошими відносинами між державами. Хороші стосунки важливі, але уявлення, що вони можуть змінити політику Путіна, Сі Цзіньпіна та їм подібних, – згубна помилка».

Колишній радник Трампа повідомляє, що президент зовсім не був «жорстким» із Путіним – він різко заперечував проти антиросійських санкцій і запроваджував їх тільки на настійну вимогу своїх радників. Болтон не сумнівається, що обрання Трампа на другий термін матиме катастрофічні наслідки для України і для Європи, президент-ізоляціоніст уже намагався вивести США з блоку НАТО і напевно спробує зробити це знову, і спроби Конгресу цього не допустити кинуть країну в конституційну кризу.

Болтон прогнозує, що Трамп «здасть» Тайвань, його ізоляціоністська політика зміцнить вісь Пекін-Москва, і навіть «проізраїльська» позиція Трампа аж ніяк не гарантує послідовної політики в захисті безпеки Ізраїлю. Дипломат повідомляє, що в серпні 2019 року Трамп “майже погодився” зустрітися з міністром закордонних справ Ірану, і що саме він уклав “катастрофічну” угоду з Талібаном про виведення американських військ з Афганістану, яку реалізувала адміністрація Байдена.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *