Хвиля Десни » 12 Квітня, 2020

Daily Archives: 12 Квітня, 2020

Культура

Голос логіки і голос крові

Published by:

Власне, нічого нового. Спершу зустрічали як царя, кидали під ноги пальмове гілля, кричали «Осанна!». А менш, як через тиждень, розіп’яли. Ті самі люди. Ну, може не зовсім ті, але відсотків так 73 — точно ті самі.

Continue reading

Культура

Культова рок-опера і «жовтий птах із синьою ознакою»…

Published by:

50-річчя рок-опери «Jesus Christ Superstar». Культова річ мого покоління, написана хлопцями – 22-річним Ендрю Ллойд Веббером (музика) та Тімом Райсом (автор лібрето), котрому на той час було 25. Пам’ятаю, люблю, і зараз час од часу слухаю, або вкотре дивлюся екранізацію.

Continue reading

Політика

За день до війни…

Published by:

11 квітня 2014 року. Це один із останніх знімків, зроблених вдома, у Донецьку. Сьогодні ввечері ще мир. Ну, як мир… Вже більше двох місяців Донецьк кошмарять російські «туристи», які припхалися захищати місто від «фашистів» і «бендер». З місцевих їх найактивніше підтримали маргінали у ролі «патріотів Донбасу».

Continue reading

Суспільство

Яненко Юрій із Лубен…

Published by:

Йому виповнилося 55 років. Виповнилося б… Фейсбук вперто нагадує, що сьогодні, 12 квітня, свій день народження відзначає Юра Яненко. А мені вперто не хочеться вірити, що його вже нема серед нас. Юра раптово пішов із життя майже чотири роки тому. Дуже несподівано.

Continue reading

Культура

Земна цивілізація на паузі?

Published by:

Нема в світі нічого негативного, що не мало б позитиву. Так, згорнуто виробництво, зупинились цілі галузі промисловості! Але вже давно треба було переглянути загальну філософію ринкової економіки — агресивно-нав’язливої, орієнтованої лише на прибутки окремих людей.

Continue reading

Суспільство

Шурхіт піску у піщаному годиннику

Published by:

У цій древлянській весняній санаторійній зоні, де звичний урбаністично-індустріальний темпоритм вимучує хіба що потойбічне понуре і тепер майже екзотичне профундо далеких товарняків, якось особливо шпарко вчуваєш шурхіт піску у твоєму піщаному годиннику.

Continue reading