Хвиля Десни » 21 Січня, 2021

Daily Archives: 21 Січня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Крути: наука «уміркованим» і «щирим»

Published by:

Отже, знову про гаразд не засвоєні на державному рівні трагічні уроки Крут, котрих, може, й не було б, якби соціалістична Центральна Рада не зазирала в очі Москві, а готувалася до належного збройного спротиву. Нині кожен школяр і студент знає, як проти добре озброєного більшовицько-московського війська М. Муравйова зважилися самотньо виступити курсанти Київської юнацької школи ім. Б. Хмельницького та сотня підпоручника Омельченка, переважно студенти Київського університету Св. Володимира і гімназисти – всього 600 багнетів, приречених на героїчну смерть під Крутами.

Continue reading

Суспільство

Сьогодні – Міжнародний день обіймів

Published by:

За традицією, можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. До незнайомих нам байдуже. Я обіймаю тебе. Кажуть, обіймаючи батьків, ми стаємо спокійними. Обіймаючи коханих, ми стаємо щасливими. Обіймаючи дітей, ми стаємо добрими.

Continue reading

Культура

Шкандальна свобода Юрія Іллєнка

Published by:

«Пам’ятаєте крейдяне коло, що намалював його філософ Хома Брут в церкві села Прохорівка, щоб його не вхопила нечиста сила? Ну, з оповідання Гоголя «Вій». Кожен з нас креслить своїм життям оте крихке захисне коло. І кожен є центром того кола, епіцентром свого рукотворного всесвіту. Свого Вирію. Бо кожен є Богом.

Continue reading

Політика

Милий такий «Горбі»…

Published by:

20 січня 1990 року – «Чорний січень». За наказом Генерального секретаря ЦК КПРС Михайла Горбачова 26-тисячне угруповання радянських військ з моря та суходолу штурмували місто Баку. Лиш за одну ніч було розстріляно понад 60 тисяч набоїв. Убито 133 мирних мешканців, поранено 611. Ще 5 зникли безвісти.

Continue reading

Політика

Наступного дня після інавгурації

Published by:

… А десь у далекій Флоріді Дональд Трамп збирався вранці на рибалку…
— Хліба купи, — казала йому Меланія.
— Я не на хліб, я на червя.., — відповідав Трамп.
— Додому хліба купи, кажу, як вертатимешся, — уточнила Меланія.

Continue reading

Культура

Ця нестерпна легкість письма…

Published by:

Толстой писав «коряво». На відміну від Достоєвського він був чудовий стиліст, але по дев’ять разів переписував тексти, щоб виходило «коряво». Фолкнер ускладнював навмисно, щоб, читаючи, «душа трудилася і прагнула простоти».

Continue reading