Хвиля Десни » 5 Березня, 2021

Daily Archives: 5 Березня, 2021

Ексклюзивна хвиля

З одним крилом — у небеса

Published by:

«Мамо, дивіться!» – дочка зі скрушно-іронічним усміхом простягає мені свій босоніжок. А в ньому – ні більше, ні менше! – відстала підошва. Це на сьогодні єдине доччине взуття, бо з одного виросла, а іншого не придбали. Нести в ремонт – нІяк: і заміни нема, і дорого. Я покірно дістаю універсальний клей, що колись передбачливо купила, і серед кухні відкриваю ремонтну майстерню.

Continue reading

Культура

Сто років самотності Євгена Пашковського

Published by:

Трапилася на очі стаття Євгена Пашковського «Пір’яні леви». В ній автор з притаманною йому майстерністю паплюжить українську владу за те, що «протринькали – каліч каліччю – два премогутніх Богонатхнення! пустили на себеславлення й себевдоволення два превеликих Духозішестя, у вісімдесятих і нуль четвертому, продаремнили те, що дається рази на століття!…».

Continue reading

Культура

Нутрощі для паталогоанатома

Published by:

Майже ніч потратив (але не втратив) на перегляд російського серіалу «Достоєвський». Створили його – режисер Володимир Хотиненко, сценарист Едуард Володарський, у головній ролі Євгеній Миронов. Створили потужно, талановито, модерно. Достоєвський, хоч і великий прозаїк, але ніколи не був «моїм» письменником, як, приміром, їхні Толстой, Гоголь, Чехов, Бунін.

Continue reading

Культура

До райгазети – за «смаленим вовком»!

Published by:

Чергова онлайн-зустріч студентів-першокурсників інституту журналістики Грінченкового університету мала пряме з’єднання з чудовим містечком Канів, що на Черкащині, з головним редактором тамтешньої газети «Дніпрова Зірка» Євгеном Бруслиновським. За якусь годину спілкування Євген Борисович встиг розповісти буквально про все, чим живе нині районна преса – і про щоденну рутину, і про високу творчість, і про ціни на папір та поштові послуги, і про зарплату журналістів та брак професійних кадрів, що є чи не найболючішою проблемою.

Continue reading