Хвиля Десни » 14 Травня, 2021

Daily Archives: 14 Травня, 2021

Політика

Британський «правдоруб»

Published by:

Дорогою з Чернігова у бік Сосниці проскочили білборд з фейсом Ю.Луценка і слоганом про чесну владу і правду… Ага, якраз той! Який «чесно» був соціалістом, затуманюючи мізки українцям, був «чесним» і бездарним міністром внутрішніх справ, якому заважала наводити порядок… Генпрокуратура.

Continue reading

Культура

«Кінь» Стефаника

Published by:

Василю Семеновичу Стефанику — 150 років… Якихось пишних празнувань з цієї нагоди в Україні не помічено. Це не Леся й не Тарас Григорович… Стефаник — просто сам собі. Незручний і болючий…

Continue reading

Культура

Навіщо нам такі видавництва?

Published by:

Кажуть, що українське книговидавництво вже на паузі. Не знаю, але я самотужки видала книжку тиражем 100 примірників. Мабуть, для літературознавства цілком вистачить, бо воно нині таке ж антикварне, як і поезія. Завдяки Фейсбукові поширила за гроші (100 грн) більше половини накладу (майже покривши витрати), решту подарувала рецензентам і бібліотекам та тим, кому мені книжку подарувати хотілося.

Continue reading

Культура

Там, де жив перекладач «Махабхарати»

Published by:

Його батько був випускником імператорської медико-хірургічної академії, він також встиг її закінчити перед большевицьким переворотом. Борис Смирнов 1891 року народження. У селі Козляничі нинішньої Сосницької громади на Чернігівщині. Був лікарем і санскритологом — переклав давньоіндійський епос «Махабхарата».

Continue reading