Хвиля Десни » 18 Червня, 2022

Daily Archives: 18 Червня, 2022

Культура Суспільство

Роман Ратушний — прообраз майбутнього України

Published by:

Мої слова на прощання з другом-легендою… Шановна громадо, дорога родино мого друга Романа Ратушного, з яким прощаємось. Нині сумний, але історичний день. Скажу про події 104-річної давнини. Тоді кияни попрощалися з ровесником нашого Романа.

Continue reading

Культура

«У трюмі» з Арсенієвичем і Любкою

Published by:

Наприкінці 2019 року в Україні вийшла книжка сербського письменника Владимира Арсенієвича «В трюмі». Це книжка про те, як розпочиналася війна в Югославії у 1991 році. У ній він описав три перші місяці цієї війни. А нині вже і ми прожили три перші місяці нашої війни. На початку червня Владимир Арсенієвич приїхав до України з великим вантажем допомоги для харківських медиків і разом з перекладачем його роману Андрієм Любкою доправив допомогу до Харкова.

Continue reading

Культура

Крах вєлікой русской літєратури

Published by:

Робоча група пропонує такі зміни в курсі зарубіжної літератури в школі: у 7 класі замість Пушкіна читати більше Гете та Гейне; прибрати із програми «Червоні вітрила» Олександра Гріна; не вивчати у 8 класі «Собаче серце» Булгакова, де сам образ «собачого серця» – «це метафора соціальних експериментів революційного часу»; у 9 класі замість Пушкіна та Лермонтова вивчати творчість Шарлотти Бронте, Джейн Остін та Віктора Гюго.

Continue reading

Політика

Крим для єврейської автономії…

Published by:

Іноді «так це ж було уже» настільки було, що аж дивно. Декілька днів тому в новинах поміж іншого з’явилась інформація: Зеленський звернувся до єврейських спільнот США, щоб активізувати підтримку і допомогу. Це правильне рішення! Бо єврейська діаспора в США дуже впливова, і їхнє лобі нам би не завадило. Приміром, коли їм треба було, шоб США напали на Ірак — то вони дуже постарались…

Continue reading

Суспільство

Інтимна українська сієста

Published by:

Дивно, що в Україні, за такого клімату досі немає сієсти. Вірніше, по-факту вона нібито є, але не названа, не визнана, не взаконена. Спати вдень можуть лише п‘яниці, нероби, та ледача сучка-невістка… Всі інші теж можуть, але зізнаватися в цьому не треба. То не годиться… Соромно, стидно, невдобно…

Continue reading