Хвиля Десни » 13 Липня, 2024

Daily Archives: 13 Липня, 2024

Культура

Століття Василя Юхимовича

Published by:

Було це здається, року 1982-го. Я, молодий співробіник «Сільських вістей», у ролі «чергового по номеру». У завтрашній газеті виходить добірочка віршів Василя Юхимовича. Але, як тоді це часто траплялося, терміновий офіціоз, який конче треба було поставити в номер, звів добірку до куценької пари віршів.

Continue reading

Культура

Пам’яті вчителя

Published by:

Анатолію Захаровичу Москаленку, знаменитому декану факультету журналістики Київського державного університету імені Т.Шевченка, було б 90. … Ми з ним були ідеологічними опонентами, коли я вчився. Ну, як були – я, молодий і неврипливий, а він, умудрений та іронічний. Я студентський декан, а він — справжній. Через це й супротивились — хоча, може, більше я по молодості (плюс перестройка!), а він досвідчено усміхався…

Continue reading

Культура

Поет Василь Кожелянко

Published by:

Це не дзенькіт розбитої пляшки
це похоронний дзвін по наших надіях
це брязкіт часу що безжально минає
так одного разу
спалюючи непотрібні пожовклі листи
ми помічаємо що як і ці листи
згорають світанки
і ми старіємо

Continue reading

Культура

Мудакуватий стиль постсоцреалістичної доби

Published by:

Спершу збиралась промовчати, але вирішила таки написати. Андрій Бондар — чоловік Софії Андрухович — рідкісний хам. Я б сказала — оболонський хам обичний, якого я видалила з друзів у Фейсбук, бо мені його і читати нецікаво, і нічого спільного з хамами і невихованими особами я мати не хочу. Я цього інтелектуала вчила польській мові, мабуть, була його першою вчителькою польської — зоря світова, за класиком, писала передмову до його дебютної збірки поезій.

Continue reading