Хвиля Десни » 3 Вересня, 2024

Daily Archives: 3 Вересня, 2024

Політика Суспільство

Ординство від стріл до ракет

Published by:

Золота Орда колись знищила Україну-Русь. Московське князівство васально залежало від Золотої Орди. І ось цей недомірок-недоісторик поїхав за допомогою до тих самих монголо-татар. Змінились часи, змінилась і зброя ураження — замість вогняних стріл, які вони запускали на вкриті соломою дахи осель наших пращурів тепер вони запускають на нас балістичні ракети великої дальності.

Continue reading

Політика

Путін і нащадки Чингісхана

Published by:

Монголія, що завжди на узбіччі світової преси, на кілька днів може стати інформаційною столицею планети. Перед візитом Путіна до Монголії в Кремлі заявили, що не хвилюються через майбутню поїздку. Своєю чергою, МЗС України закликало Монголію заарештувати Путіна, а в Міжнародному кримінальному суді заявили, що монгольська влада має співпрацювати із судом.

Continue reading

Культура

Я перестаю любити мистецтво

Published by:

Мабуть, я просто вийшов на свою фінішну пряму, і мені не потрібні зайві шаманські бубни й дзвіночки. Я знаю, що вони насправді нікому не потрібні. Взагалі. Як хорошому лозоходцю не потрібні палички з лози. Але пояснювати це молодим моїм сучасникам так само безглуздо, як читати першокласникам курс генетики чи функціонального аналізу. Хай доростають.

Continue reading

Суспільство

Най тобі там легко буде, дідику…

Published by:

Дід ніколи не говорив про смерть. Свою. Любив життя. Любив все живе. І був сповнений життя… Йому часто синилися мерці. Батьки. Сусіди. Знайомі. Кожного усопшого він скрупульозно записував: 2014, до прикладу, далі номер – фамілія, ім’я, по-батькові. Повіщо? Так і не зрозумів.

Continue reading

Культура

Подвижництво й щедрість душі Володимира Панченка

Published by:

Учора Йому мало б виповнитись 70… Проте зозуля накувала іншу долю. Професор Володимир Панченко був із тих людей, кого без сумніву можна назвати рідкісним «еталоном» чемності й чесності. Призначене долею місійне «правдошукацтво і правдомовство» (М. Слабошпицький) без пафосу й позірності він множив щоденно Словом і Чином.

Continue reading