Культура

Книжка Миколи Будлянського

У Чернігівській бібліотеці імені Короленка відбулась презентація книги Миколи Будлянського «Час рікою пливе» та збірки «Твої таланти, рідний краю: обдаровані діти Чернігівського району».

Микола Будлянський розповів про свою роботу над книгою, про історію древнього містечка Олишівка та його мешканців. Книга «Час рікою пливе» побачила світ завдяки підприємцю, голові Олишівського сільгосппідприємства у 1987-1999 роках Володимиру Хоменку, який також завітав на презентацію та згадав про Олишівський період свого життя. Володимир Хоменко зізнався, що це був найкращий період його життя.

В обговоренні книги взяли участь настоятель церкви селища Олишівка, голова Олишівської об’єднаної територіальної громади Сергій Малець, завідувач селищної бібліотеки Тетяна Шеремет, депутат Чернігівської районної ради Василь Ярмоленко, представник Товариства «Чернігівське земляцтво у Києві» Анатолій Коваль.

Президент міжнародної літературно-мистецької академії України, письменник та журналіст Сергій Дзюба поздоровив Миколу Будлянського з виходом його нових творів та вручив диплом лауреата літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за 2018 рік.

Наприкінці презентації виступили учасники самодіяльного музичного колективу селища Олишівка та школярка із села Роїще Катерина Скачок, яка прочитала вірші Надії Галковської.

Ірина Каганова
Фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *