Культура

Книжка про війну. З окопів і позаокоппя

В Укрінформі відбулась презентація антології воєнної лірики “Римова. Війна”. До книжки увійшли поетичні твори понад сімдесяти українських поетів. Спікери презентації: Тарас Шевченко – заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції; Максим Удовиченко – керівник Державного підприємства “Центр захисту інформаційного простору”; Ігор Степурін – засновник видавництва “Саміт-Книга”; Юлія Бережко-Камінська – поетка, журналістка, упорядниця збірки «Римова. Час війни», лауреатка всеукраїнських літературних премій; Дмитро Дроздовський – головний редактор журналу «Всесвіт».

Також були присутні поети – учасники проєкту: Анатолій Матвійчук – народний артист України; Петро Мага – народний артист України; Андрій Демиденко – народний артист України; Дмитро Чистяк – член комітету Шевченківської премії; Богдан Назаренко; Вано Крюгер.

Багато віршів, що представлені у поетичній збірці «Римова. Час війни», написані в окопах на передовій, а фотографії є документальним свідченням нашої боротьби для майбутніх поколінь вільних українців. Серед авторів – Петро Мага, Андрій Демиденко, Анатолій Матвійчук, Ігор Астапенко, Вано Крюгер, Андрій Пермяков.

Проєкт реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України та державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності».

***
Письменник без совісти — країна без чести… Коли СБУ прийде за Степуріними — хто їм принесе передачку? Диво дивне — видавництво, яке 30 літ видавало москворотих та москвомислячих в Україні — тобто наближало московську аґресію як могло! — раптом стало чи не головним у країні з освоєння бюджетних коштів. З чого би?

Бережко-Камінська — і антологію укладе, і книжку про Ґлушкова напише. Ну, і Астапенко з Крюґером — у якому окопі вони свої окопні стихи писали? Таке.

Одні на жебрах у поляків-чехів, инші бюджет доять. Кому война — кому мать родна. Живіть тепер з сим….

Роман Кухарук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *