Економіка

Без Кобзона, Кіркорова, снікерсів і міндобрив…

Блокада ОРДЛО і припинення мародерської торгівлі з агресором це добре і правильно! Але! Сьогодні Україна завозить з Росії різної продукції і товарів більш як на два з половиною мільярди доларів. А обсяг російських інвестицій в українську економіку складає більше як 10%. На третьому році війни! Це – стратегічна залежність і залежність вкрай погана.
 

При цьому, імпортується «шопопало». Від московських «сніккерсів» і шампуню до мінеральних добрив. Тим часом українські заводи, що випускають аналогічну продукцію, — стоять. Чому? Та тому, що з тих же російських добрив український чиновник має, в середньому, 20 долларів відкату (з тони). Взаімовигодне сотруднічество, так сказать. З миру по нитці – українському чиновнику сто мільйонів під майбутній залог.

Український чиновник жваво наповнює російський бюджет, з якого формуються «гумконвої», що йдуть на Донбас. Ще один обратний «відкат» виходить…

Україна голосно й демонстративно заборонила імпорт Кобзона та Кіркорова, але лишила азотні добрива і снікерси. Бо то не так замєтно, і гешефт!

Майже сто років тому Микола Хвильовий мовив: «Геть від Москви!». І це гасло лишається актуальним і нині. Воно має інтегральний характер.
Геть!
Без Кіркорова, без Кобзона, без міндобрив, без снікерсів…

Віталій Чепинога

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *