Економіка

Плавуча енергетика

Воістину! Вік живи – вік учись! Досі не знав про існування турецьких плавучих електростанцій. Так би й помер невігласом, якби не допис мого друга Сергія Зарайського про те, що турецька енергокомпанія Karpowership відправить до берегів України три потужні плавучі електростанції.

Порився в інтернеті і з’ясував, що турецька енергокомпанія Karpowership є монстром у галузі будівництва, обслуговування та управління плавучими електростанціями. Ці гігантські кораблі надають енергетичну допомогу країнам Африки: Судан, Сьєрра Ліоне, Гана, Гамбія, Мозамбік; країнам Східної Азії: Індонезія, Малайзія… та деяким іншим країнам світу. Всього компанія Karpowership налічує 17 плавучих електростанцій.

І от нарешті три кораблі-електростанції прибудуть до берегів України у Чорному морі і, бодай, частково поповнять нестачу електроенергії у знезструмлених через російський терористів містах і селaх України.

І я переконаний на усі тисячу відсотків, що Володимиру Путіну та його опричникам ніколи в голову не збреде божевільна думка вдарити ракетами по цих турецьких енергетичних об’єктах.

За цей благородний, шляхетний вчинок слід дякувати не лише власникам компанії Karpowership і президенту Турччини Реджепу Ердогану, але і дипломатам посольства України в Туреччині тa керівництву МЗС України. Просто відмінна…, блискуча робота… Браво!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *