Хвиля Десни » 2 Грудня, 2022

Daily Archives: 2 Грудня, 2022

Політика

Перес де Куельяр в Пироговому

Published by:

Коли це було? Здається, влітку 1987-го. Спекота пряжила така, що темніло в очах, а білий світ аж загусав. Ми ховалися в пирогівському ліску, лЕґали теплу воду і приречено чекали високого гостя. Ми — це знаменитий вже тоді столичний етнографічний хор «Гомін» під орудою Леопольда Ященка. Нарешті на горбиську біля музейних вітряків вигулькнула кавалькада чорних «членовозів».
— Їде! Їде!

Continue reading

Культура

Попри ефект «буратіно»…

Published by:

Правду кажуть, що не можна жити одними спогадами і минулим. Але довгими зимовими вечорами, коли всі справи зроблені-перероблені, а до весни ще – гай-гай як далеко, можна не тільки помріяти про Перемогу і щось запланувати на майбутнє, а й поділитися… спогадами. Бо це (знову ж таки, кажуть) – одна з нагород, яку приносить поважний вік, і при цьому, нагорода солодка… Що означає і що значить для мене цей значок, який я випадково знайшов у довгій шухляді своєї пам’яті?

Continue reading

Економіка

Плавуча енергетика

Published by:

Воістину! Вік живи – вік учись! Досі не знав про існування турецьких плавучих електростанцій. Так би й помер невігласом, якби не допис мого друга Сергія Зарайського про те, що турецька енергокомпанія Karpowership відправить до берегів України три потужні плавучі електростанції.

Continue reading