Category Archives: Політика

Політика

Легко звинувачувати Байдена…

Published by:

Те про що я, як свідок ракетних ударів по Трипільській ТЕЦ, написав відразу, вчора підтвердив Зеленський — у нас тупо немає ракет для збиття ворожих ракет. Але чому президент просто відбувається констатацією для багатьох (вже з січня-лютого) очевидного факту? Чому влада не дає жодних рекомендацій по виживанню у цих умовах населенню?

Continue reading

Політика

Пекін про путінську потенцію

Published by:

В Пекіні не вірять у перемогу Росії над Україною. Таку думку висловив на сторінках тижневика The Economist та на шпальтах китайської преси відомий професор Пекінського університету, директор Центру досліджень Росії та Центральної Азії при Фуданьському університеті Фен Юйцзюнь. Такого переконливого наративу від Китаю про те, що Росія програє війну з Україною і їй довередеться вивести свої війська з окупованих територій — у Кремлі явно не очікували.

Continue reading

Політика

Чи захистило б нас НАТО?

Published by:

Доки у Вашингтоні вирішують, хто хитріший: трампісти чи демократи з Білого Дому, а заодно кому жити, а кому ні (ізраїльтянам чи українцям), давайте уважно розглянемо одну ілюзію, яку роками нам насаджували з екранів телевізорів. А почну із заклику Зеленського до лідерів західних союзників запровадити “такий самий рівень захисту” від російських повітряних нальотів, як вони це зробили, захищаючи Ізраїль від атаки іранських безпілотників.

Continue reading

Політика

130 тисяч за мовчанку

Published by:

Тим часом в Нью-Йорку почався судовий процес над Трампом. Це перший екс-президент США, якому висуто звинувачення за кримінальними статтями, а саме — виплати (фактично хабар) порноактрисі Стормі Денієлс за те, щоб вона дала брехливі покази стосовно відсутності сексуальних зв’язків з Трампом перед виборами, що вплинуло на їх результат.

Continue reading

Політика

Переляк Моше Дайяна…

Published by:

Іран Ізраїлю, як і Росія Україні, не оголошував війни. Просто вдарив великою кількістю балістичних ракет і БПЛА по державі, якої юридично для Ірану не існує. Як для Москви не існує держави Україна і окремої нації — українців. Тобто джентельменські манери: “Іду на ви” остаточно вийшли з моди. Просто брутальна агресія в стилі кочівників з Великого степу.

Continue reading

Політика

Яким бачать глобальний світ китайці?

Published by:

… Слідом за Фукуямою і Семюел Хантігтон зі своїм ”Конфліктом цивілізацій” потрапив у немилість до вітчизняних філософів. “Брехня! Немає ніякого конфлікту цивілізацій!”- каже український філософ Вахтанг Кебуладзе. А його колега Володимир Єрмоленко, хоч і допускає їх множинність, але закликає не відмовлятися від дискурсу часів Просвітництва, за яким – цивілізація на Землі одна, а все інше — варвари. “Інакше, каже він, ми опиняємося в ситуації, коли не можемо сказати, що масові вбивства людей це – варварство, що скидання авіабомб на житлові квартали це – варварство, що розстріл евакуаційних колон цивільних це – варварство”…

Continue reading

Політика Суспільство

Плач Ярославни на шоколадному валу

Published by:

Чи всі чують оцей плач Ярославни на шоколадному валу: несправедливо, як таке може бути — прибрали із закону положення про демобілізацію? І вервечкою кліпики із справжніми і постановочними кадрами облитих сльозами дружин військових, що досі на фронті. Правда, розчулює? Якраз на те оця компанія і розрахована — під парасолькою гуманної “справедливої демобілізації” розвалити армію і повернутися до мінського процесу капітуляції.

Continue reading

Політика

Як Україні стати сильною?

Published by:

На озброєнні США — 1106 систем ЗРК “Петріот”. Є виробництво систем ЗРК в самих США, в Японії, в ряді інших країн. Чому в кредит чи лізинг адміністрація Байдена не може надати Україні 25 ЗРК і ракети до них? На це питання я відповіді (зрозумілої, аргументованої, чесної) не знайшов.

Continue reading

Політика

«Печеньки» мобілізаційного закону

Published by:

Послухав самопроголошеного кандидата в президенти, байкера Петра Порошенка щодо законопроекту про мобілізацію. Той, хто ще 5 років тому обзивав зелених клоунів популістами, сам ним став. Всі дзюрять кип’ятком перед виборцями. А виборці воювати не хочуть. Ні у Фінляндії. Ні в Польщі. Ні в Ізраїлі. Ні в Україні…

Continue reading

Політика

Салліван «вписався» за Єлабугу

Published by:

От і все! Доба Джо Байдена ганебно завершилась… Якби я був прихильником теорій конспірології, я б зробив припущення, що дискусію в США і, зокрема, в Білому домі та Пентагоні щодо ударів ЗСУ по російських НПЗ було ініційовано Кремлем. Такі висновки робити передчасно, хоча спостерігаючи за тим, як стрімко в США розкручується ця тема — реально можна повірити без проросійських сил в оточенні Джо Байдена тут не обійшлось.

Continue reading