Політика

Курт вдягнув зимову куртку…

Курт Волкер, спецпредставник США в Україні, подав у відставку… Bолкер проходить у справі імпічменту Дональда Трампа. Головна причина відставки полягає у тому, що 19 липня після сніданку Курта Bолкера з Bолодимиром Зеленським у Києві він надіслав SMS повідомлення Руді Джоліані — адвокату Трампа.

У есемесці було сказано, що Руді Джуліані може сконтактуватись з радником президента України Андрієм Єрмаком щодо питань, які його цікавлять…

Дослівно: «Як обговорювалося, зв’яжу вас з Андрієм Єрмаком, який дуже близький до президента Зеленського. Я пропоную нам запланувати розмову разом на понеділок — можливо, на 10 годину чи на 11 ранку у Вашингтоні? Курт».

А на своїй сторінці у Twitter Курт Bолкер після того сніданку написав таке: «Чудова зустріч з українським президентом Зеленським — чітка прихильність до миру на Донбасі, але Росія має зробити свій внесок».

Волкер додав, що Зеленський дав обіцянку реформувати Україну. Він також висловив повну підтримку таких рішень США.

Стало відомо, що саме Курт Bолкер був одним з організаторів телефонної розмови між Дональдом Трампом і Bолодимиром Зеленським, яка відбулась 25 липня.

Що ж…
Дуже шкода, що Україна втратила такого чудового посередника між Держдепом США і Україною.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *