Політика

Опівнічні екзерсиси напередодні Нормандського саміту

Нормандський саміт у Парижі може затягнутись до «треіх півнів». За офіційними даними до Єлисейського палацу лідери прибудуть близько 16:00 за київським часом.

Опісля відбудуться півгодинні зустрічі Bолодимира Зеленського спочатку з президентом Франції Емануелем Макроном, потім з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Це будуть дві окремі двосторонні зустрічі.

Близько 17:00 розпочнуться переговори чотирьох лідерів «Нормандського формату» (якщо Путін за усталеною звичкою відчутно не запізниться). О 19:45, згідно з попереднім графіком, запланована зустріч лідерів «Нормандського формату» з представниками міжнародних ЗМІ.

Після всього Президент України Володимир Зеленський проведе двосторонню зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Про це повідомив журналістам учасник української делегації у Парижі, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, під час цих перемовин можливе обговорення енергетичних питань. Тривалість перемовин невідома. Та… і самі переговори, чесно сказати, не є передбачуваними. Але сподіваємось на позитивний результат.

Серед ночі, напередодні Нормандської зустрічі, моїх думок напосілися політичні екзерсиси з ймовірністю того, що Росія може таки погодитися звільнити і повернути Україні окуповані території Донбасу в обмін на згоду дати Росії та Німеччині дозвіл добудувати «Північний потік-2».

Але це (увага!) не є твердження, а тільки мої приватні, опівнічні міркування і припущення.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *