Політика

Пісня про Юлю

… Дуже несподівано для себе виявив, що в мене досі не було жодного вірша про лідерку президентського рейтингу Юлію Володимирівну, поки мене не звинуватили в роботі на штаб Тимошенко, виправляюся. Отже:

ПІСНЯ ПРО ЮЛЮ
(передвиборними настроями Фейсбук навіяно)

Над штабами «Батьківщини» хмари сонце затуляють — кожна хмара в формі серця, зубожіння чи блокчейну. З кожним днем усе страшніші та густіші ходять хмари, відчуття Армагедону розливаючи в повітрі.

Понад хмарами й штабами майоріє соціолог, на Бекешкіну подібний — чи, скоріш, на Паніотто. То вимірюючи рейтинг, то хиткий баланс довіри, він кричить, і чує кожен:

«Юля! Скоро прийде Юля!»

В цьому крику — тлін, безвихідь, квінтесенція абсурду і рефрен про зубожіння із тарифним геноцидом. Та ніхто не чує крику, бо усе надійно глушить передзвін з пекельних кузень, де Мустафін та Абдуллін відливають у куточку

чергову секретну зброю проти мізків біомаси — та кують із форм відлитих ще один доступний месидж, що стирчатиме невдовзі з голови електорату.

Тихо стогне Порошенко. Порошенку недоступні Юлін рейтинг президентський, і слова про зубожіння, і Мустафін та Абдуллін, і загін бабусь скажених, що крокують з транспарантом «Юля! Скоро прийде Юля!»

Навіть шия Тимошенко, щоб за неї потриматись та здушити якнайдужче — недоступна Порошенку!

Стогнуть разом з Порошенком всі деталі вертикалі. Тільки стогнуть без надриву — щоби їм не пригадали, щойно всі вони з дарами та присягами на вірність побіжать Петра здавати у залізні кігті Юлі.

Тихий Гройсман десь ховає третю баржу з кавунами — та дарма ховає Гройсман, бо від Юлі не сховаєш! Як би ти не шифрувався, де не сунься — за тобою із навколишніх білбордів невідступно наглядають курс новий економічний та суворі очі Юлі!

Проникає Юлін погляд в роговій важкій оправі та легких нульових скельцях і в халупи, і в палаци — всюди, де хоч щось лишилось від навали зубожіння і тарифних геноцидів. Бо якщо хоч щось лишилось — знайте:

Скоро! Прийде! Юля!!!

Юрко Космина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *