Політика

Помститись і перестрахуватись

«Слуги» з самого початку не приховували, що «серйозні люди» планують посадити Порошенка. Цієї посадки хочуть всі антиукраїнські сили як всередині країни, так і за її межами. Для всіх них це складова реваншу.

Звісно, ув’язнення все одно може не відбутися, адже такий розвиток подій в перспективі небезпечний для Зеленського…

Насправді, запроторивши за ґрати екс-президента, який, безумовно, теж не безгрішний, але, як не крути, розбудовував боєздатну армію та успішно відстоював інтереси України на міжнародній арені, чітко декларуючи курс на Захід, «слуги» остаточно заявлять усьому світові: «ми повертаємось до Москви».

І хоч це й так всім зрозуміло, для повноти картини можна додати ще ось таку специфічну «формальність».

Але є в контексті цього політичного переслідування і ще одна площина.
Сподіватися на те, що Зеленський привезе з переговорів з Путіним позитивні для України результати, якось не доводиться. Все, що роблять президент і його оточення, загалом вписується в просте визначення – демонтаж державності.

Отже, після зустрічі в нормандському форматі, де Зеленський, вочевидь, планує здати Путіну значну частину українського суверенітету, влада очікує масових протестів.

Запобігти їм вона поки що не здатна, а от послабити – інша справа. Для цього достатньо посадити чи принаймні залякати потенційних лідерів. Порошенко один з тих діячів, які могли б очолити протестний рух. Отже, все закономірно – влада не лише мститься опоненту, а й страхується, добре розуміючи, що злодіяння такого масштабу матимуть наслідки.

Скоріш за все, найближчим часом «зачистка» потенційних лідерів антивладних протестів триватиме. Якщо активна частина суспільства не зможе дати гідну відсіч, то закриють їх, черга швидко дійде і до звичайних активістів, добровольців, офіцерів.

Якщо в когось ще лишились ілюзії, настав час їх позбутися – це не українська влада, ці люди прийшли зачищати Україну від українськості: розмивати смисли, нищити основи.

Ця «команда» дуже поспішає.
Їм потрібно якнайшвидше узурпувати владу, запровадити цензуру, вирішити питання щодо дерибану землі, пограбувати бізнес, поквитатися з політичними опонентами, «домовитися» з Кремлем…

Але любителі швидкої їзди швидко й «фінішують»…

Сергій Бригар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *