Політика

Рятівник держави…

Цікаво, коли почне сипатись фракція «Слуга народу»? Чи вона вже сиплеться? А так захоплююче і блискуче все починалось… Якщо чесно, думав, що президент бодай відсторонить Андрія Єрмака від виконання обов’язків на час розслідування…

Однак Bолодимир Зеленський в ситуації з Єрмаком проявив себе дуже принципово і вирішив залишити все як є. Під час зустрічі з малою фракцією «Слуги народу», її керівниками та головами комітетів, Зеленський заявив що, по-перше, Андрій Єрмак «був і є його другом»… По-друге, Гео Лероса, який оприлюднив відеозаписи, глава держави назвав аферистом. І, по-третє, президент наголосив: «Я ні в кого нічого не брав».

Що стосується Андрія Єрмака, який також брав участь у зустрічі, то він назвав себе «щитом президента», заявивши, що випади спрямовані не проти нього, а проти самого Володимира Зеленського…

«Я знаю, що на моє місце мітять. Я б пішов, але зараз потрібно рятувати країну», — нахабно заявив Андрій Єрмак.

Тим часом фракція «Слуга народу» зробила свою офіційну заяву:

«Наша політична сила йшла на дочасні парламентські вибори з тими самими намірами, що й Президент Володимир Зеленський, – побороти корупцію та брехню можновладців. Шлях до цього – нульова толерантність до будь-яких корупційних дій і неправди, з яких би кабінетів вона не виходила», — йдеться у заяві.

«Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску під час слідства на учасників цієї ситуації з боку правоохоронних та антикорупційних органів, посадових осіб органів державної влади. Слідство має бути об’єктивним, неупередженим і повинно надати остаточні відповіді на питання, які сьогодні є у народних депутатів, громадськості та всього українського народу», — наголошено у документі.

«У разі встановлення факту корупційних діянь або інших злочинів всі винні мають бути покарані відповідно до закону, незалежно від звань, посад, родинних зв’язків та наближення до влади» , — підсумовує заява.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *