Політика

Що Дональдові Трампу «наримує» Парнас?

Демократи з Палати представників США зачитали звинувачення проти 45-го президента Дональда Трампа. Так почався процес у Сенаті, на якому вирішиться: залишиться Трамп при владі або буде усунутий.

Перші засідання пройдуть вже наступного тижня.

Бюро урядової звітності США тим часом дійшло висновку, що адміністрація Трампа порушила закон про порядок витрачання бюджетних коштів, затримавши схвалену Конгресом військову допомогу Україні в серпні 2019 року з політичних міркувань.

Трампа звинувачують у тому, що він намагався тиснути на українську владу, аби змусити її оголосити початок розслідування відносно бізнесу сина свого головного суперника на президентських виборах 2020 року, Джо Байдена. Висновок регулятора лягає до канви цих звинувачень — питання про військову допомогу міг бути одним з важелів тиску на президента України Володимира Зеленського.

Одна з фігур у цьому процесі — бізнесмен українського походження Лев Парнас. Саме він зводив особистого адвоката Трампа з українськими прокурорами, котрі обіцяли компромат на Байдена. Напередодні Парнас дав декілька інтерв’ю, в яких запевняє, що Трамп був цілковито поінформований щодо всіх спроб чинити тиск на Україну, а отже – винен!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *