Політика

Слон захворів і скоро здохне!

У час, коли роздавали мізки, керівники СРСР були зайняті. Коли будувалася сучасна світова фінансово-економічна система, Йосип Сталін продовжував будувати бараки ГУЛАГу. Радянці проігнорували створення Міжнародного Валютного фонду, Світового банку, не стали приєднуватися до Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (GATT), яка стала попередником Світової організації торгівлі (СОТ).

На Бреттон-Вудській конференції, коли американський долар встановлювався, як міжнародна валюта для міжбанківських розрахунків, делегація СРСР змовницьки переглядалася і посміювалася: скоро ми цим буржуям всеодно шию звернемо.

Відмовився Йосип Сталін і від участі в плані Маршала – залежати від американських банків пролетарським вождям негоже, краще знову нагнемо десятки мільйонів своїх рабів і відбудуємо за рахунок безоплатної праці поруйноване війною.

А потім з кишені Єльцина виліз президент Путін і почав волати: несправедливо! Що за систему тут американці побудували? Вони стримують наш розвиток, санкціями душать. Де обіцяний вільний ринок?

БРІКС — це клуб бунтарів, які обурюються, що після Другої Світової війни США не дочекалися доки вони дозріють до розуміння основ економіки і монетарної політики, і побудували дім, в якому їм незручно і ме з вікон.

Але скільки Китай, Росія, Бразилія, СА, Іран, ПАР… не бунтували б, іншого дому немає. І правил інших немає. Вас впустили в цей дім – дали заробити, відмитися, одягнутися по-людськи – живіть, тільки правил співжиття дотримуйтеся. А бунтарям хочеться більшого. Хочеться, а не можеться.

На сьогодні частка долара в міжнародних банківських розрахунках складає 40-45%, євро – 18-20%, британських грошей – 6%. А який же авторитет в міжнародній банківській системі могутнього Китаю? Скільки?! Лише 4,5%.

Бухтіння Путіна про якесь витіснення англо-саксів зі світового ринку і встановлення правил від БРІКС практично у всіх членів БРІКС, крім росії, викликає глум і абсолютний ігнор. На практиці. У політичних заявах можна писати все що завгодно.

А тим часом…

Корейці – визволителі Курської області!

Це не тільки ганьба для рускага аружія. Це той знак, який азіати унюхують за тисячі кілометрів – слон захворів і скоро здохне.
Нам не треба буде проводити якісь спеціальні диверсійно-провокаційні операції: Кавказ, таліби, перси з турками скоро будуть рвати на шмаття нинішнього союзничка. І їм до дупи погрози іржавою ядерною палицею. Розгризуть так швидко, що х@йло навіть не встигне сказати “за чіто”?
Про це кажу не я. Про це каже Історія, яка застигла на просторах недоімперії в Середньовіччі.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *