Політика

Велика геополітична ганьба

Повернення Росії в ПАРЄ — перша велика геополітична поразка президента Зеленського. Але, на жаль, його поразки — тепер і поразки України. Тож ця подія — найбільша геополітична поразка України з 2014 року.

Риторику Зеленського про «закінчити війну» і «даґаваріцца пасєрєдінкє» почули не лише його виборці, а й західні держави, які давно прагнули відновити повноцінну співпрацю з Росією і не втрачати прибутки через санкції.

Перемогу Зеленського на виборах вони відчитали як втому українського суспільства від війни, вимог повернути Крим і звільнити заручників. На Заході вирішили, що український народ знову хоче знижку на газ, і готовий за це капітулювати. А західна Європа хоче контрактів і грошей, тож якщо українці самі не проти, то чому вони мають через нас зазнавати збитків?

Усе закономірно.

На жаль, ця перша поразка не буде останньою. Нам час звикати до Зеленського як до президента-невдахи, якого вже в перший місяць на посаді великі держави сприйняли як президента-слабака, за спиною якого можна домовитися про все.

Утім, «якщо, вибираючи між ганьбою і війною, ви вирішите вибрати ганьбу, то спочатку отримаєте ганьбу, а потім війну», каже відомий афоризм. Не треба ображатися на західні держави — українці самі собі вибрали цю ганьбу.

Андрій Любка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *