Політика

«Витівки» Гаранта

Знову щось не владналось у Зеленського з законом. Вчора він провів закриту робочу зустріч з очільниками Національного бюро розслідувань і Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Перед її початком на публіку заявив про необхідність «посадок» топових корупціонерів. І з жартівливою інтонацією зробив ремарку: мовляв, тиснути на НАБУ і САП не буде. Руки у слідчих розв’язані.

Хоча, само по собі це вже є тиском.

Опісля Зеленський з правоохоронцями закрилися і про щось утаємничено поговорили. При тому, що НАБУ і САП за законом є незалежними від президента органами, і він не має права проводити там якісь наради. Виглядає на продовження активних намагань гаранта підім’яти під себе і те, і інше.

В будь-якій цивілізованій країні подібні витівки (по-іншому це важко назвати) спричинили б скандал з печальними наслідками для глави держави і тих, хто повівся на його забаганку.

Та, на жаль, поки-що — не в Україні.
Зеленський переконаний, що кинута в натовп красива фраза дає йому право порушувати закон і дану ним під час президентських виборів обіцянку — одразу після цього подати у відставку.

Микола Цвірінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *