Суспільство

«Стетхем» із Лебедина

Жив у Лебедині Толік.
Працював охранніком в магазині. І дуже любив машини і фільм «Перевізник». Кожен вечір заваре собі мівіну і дивиться…

Даже брив голову як у Стетхема і носив триденну щетину, і палочку-колупалочк із зубів не виймав.

І тут раз попросили його з Польщі машину пригнать. Вроді й діло просте, а таки — приключєніє. Тож Толік даже не так через гроші взявся, а так, із любові до іскуства.

Передивився на дорожку «Перевізника», вдів косуху і блестящі як в поліцейських з кіно окуляри, сів у інтересіті і махнув до Перемишля. Звідти — до Кракова, забрав красиву БМВ на бляхах і — назад.

Вже в’їхав в Україну і заскочив на заправку, кави попить і бензину залить. Взяв каву, виходить такий в косусі, плечима крутить, колупалка — в кутку рота, аж гульк, а машини й немає.

Аж колупалка з рота випала.
Каву кинув, оббіг тричі заправку… Нема машини хоч рєпки пой.

А пістолєтчик підходе і каже, шо це стопроцентно продєлки циганського барона з Берегового, бо він дуже любить фільм «Вкрасти за шійсят секунд», і спеціально платить мєсним, шоб крали разні тачки.

Вопщім пояснили Толіку, де барон живе. Погнав він туди. Підійшов, а там — паркан величезний і все закрито. Постукав. Вийшов барон в атласному спортивному костюмі зі стразами і кілограмовим золотим хрестом на шиї та двома автоматчіками.

Толік йому, мол, так і так, шо ж ти чесних людей гнобиш, я ж теж фанат кіно, «Перевізника» от і до знаю…

Барон глянув на його бриту голову, окуляри й косуху, і каже, мол добре, якщо ти такий «Стетхем», то загадаю тобі три загадки. Відповісиш — то забереш «корча», а ні — то будеш місяць в підвалі золоті коронки з зубів, видертих у боржників, знімать.

Ну, куди діватися, коли автомат на тебе наведений?
А барон далі веде. Мол, назви колір і марку машини, шо на початку їхали бандіти в «Перевізнику»? Скільки різних штанів на Стетхемі було впродовж кіно, і главно — який номер фури, шо він на ній від китайців утікав?

Ну, Толік вдихнув глибоко і видав: мол, на початку фільму була чорна БМВ, штанів у Стетхема було троє, спочатку брюки костюмні, потім якісь пісочні і в кінці — темні. А номер фури – 656 STA13.

Барон як почув, то аж розчулився, шо ледь не розплакався. Обійняв Толіка, віддав машину, ще й два ковра і золоту коронку подарував на пам`ять. І сказав, шо Толік тепер може машини ганять скільки хоче.

Но Толік, як додому повернувся, то вже переключився на фільм «Один вдома». Бо, ну його нафіг такі приключєнія, та й кругозор треба розширять.

Руслан Горовий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *