Суспільство

Поетична осінь серед зими

У затишних стінах Чернігівської обласної бібліотеки імені В. Короленка «прописався» новий клуб – «Поетичний бібліопростір «А+». Ідея його створення виникла спонтанно. У березні в бібліотеці відбувся I Всеукраїнський поетичний стартап «Дотиком душі», після якого ця ідея й зародилася.

Мета «Поетичного бібліопростору «А+» проста – згуртувати людей, котрі пишуть вірші.

На перше засідання клубу завітали сіверські поети Ліна Ланська, Олексій Маслов, Лариса Дущак, Анна Дмитрук, Сергій Таранець, Надія Кривопиша, Валентина Шеховцова, Володимир Швидун, Лана Світко (Світлана Сусленко), Наталія Дорошенко, художниця Ірина Бірюкова, гітаристи Михайло Клімець та Юлія Здор.

Ведуча заходу провела бліц-опитування, а потім — жеребкування, аби визначити послідовність читання віршів. І не буучаснль-яких, а за заздалегідь визначеною тематикою.

Темою була – Осінь.
Хоч за вікном уже зима.

Михайло Клімець натхненно грав на гітарі попурі відомих творів. Поетка Анна Дмитрук провела цікаву гру «Синоніми» та в дуеті з Юлією Здор виконала чудові пісні.

Ліна Ланська залучила всіх до «поетичного ланцюжка»: рядок, написаний пані Ліною, спонукав усіх до творчості. Кожен учасник додав по рядку – і вийшов чудовий вірш. Його урочисто, ніби скарб, поклали до спеціальної скриньки, де зберігатимуться вірші, які звучатимуть чи народжуватимуться на засіданнях клубу.

Відчувши приємну творчу втому, поети чаювали, а відтак знову лунали вірші, музика…

Наталія Утиро
Фото Олени ПОПОВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *